Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Νεκρός από πυρκαγιά ο θεατράνθρωπος Β. Λιβαδάς



Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα από το σπίτι του ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα του στη Γλυφάδα, όπου έμενε με τη σύζυγο του, και γνωστή ηθοποιό, Σμαρούλα Γιούλη.


Η Σμαρούλα Γιούλη, διασώθηκε από τους πυροσβέστες και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο "Σωτηρία" ενώ ο 90χρονος σύζυγός της, υπέκυψε στα εγκαύματά του πριν προλάβουν να τον βγάλουν έξω από το διαμέρισμα οι άνδρες της πυροσβεστικής.
Τα ακριβή αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο διαμέρισμα, διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε στην κρεβατοκάμερα από αερόθερμο το οποίο έπεσε πάνω στα κλινοσκεπάσματα.
Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές, που περιλαμβάνουν από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το κλαςικό θέατρο, ως την επιθεώρηση, την οπερέτα το μιούζικαλ, και γενικότερα από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου.
Το 1975 ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» και μετέτρεψε το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο , για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον "Ερωτόκριτο", του Κορνάρου, την "Οδύσσεια" κ.ά.
Στη συνέχεια, και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου